Orbinskin sukuseura - perustettu 1994

Etusivu

Vaakuna

Uutisia

Tapahtumia

Hallinto

Pinski

Galleria

Yhteydenotto

Linkkejä

Foorumi

Sukuseuran matka Käkisalmeen 2013

Hyvät sukulaiset!

Koska tämän talven aikana olemme saaneet Pinskistä lukea Pyhäjärvi-tutkija Esko Simosen ansiokkaita ja tarkkoja karttaselvityksiä siitä, missä Orbinskien talo 1600- ja 1700-luvuilla silloisen Viipurin läänin Pyhäjärvellä sijaitsi, on virinnyt kiinnostus lähteä katsomaan Orbinskien "alkuperäisiä" paikkoja Karjalassa (tietysti Puola on suvun varsinainen alkukoti). Simosen lähettämiin Pyhäjärvi-karttoihin voi tutustua sukuseuran nettisivulla Pinskissä, kartat ovat Simosen artikkelin liitteinä. Ohessa hänen myöhemmin lähettämänsä kartta Käkisalmesta, johon hän on sijoittanut kaupungin asukkaiden asuinpaikat. Kartasta löytyy esiäitimme Katarina Gyllenspångin kotitalo.

Suvun jäsenet Asko Hirvonen ja Kalevi Manner, joilla molemmilla on laaja kokemus Karjalaan järjestettävistä matkoista, toisella bussifirman ja toisella sankarivainajien etsimistyön kautta, ovat nyt tehneet sukuseuralle matkatarjouksen. Kiitos jo tässä vaiheessa heille vaivannäöstä! Nyt tiedustelemme, onko matkalla kannatusta ja ketkä olisivat lähdössä elokuussa Karjalaan. Sukuseuran hallitus toivoo, että suunniteltu matka ei kuitenkaan veisi intoa sukuseuramme perustamisen 20-vuotisjuhliin osallistumiselta vuonna 2014.

Alustava matkaohjelma on seuraavanlainen:

1. päivä
- aamulla rajan ylitys Svetogorskissa
- pysähtyminen Tali-Ihantala muistomerkillä
- siitä ajelu Käkisalmeen alkaa
-omat eväät matkassa mukana
- pysähdys Kiviniemessä eli Losovossa
- tutustuminen Käkisalmeen
- yöpyminen ja ruokailu Hotelli Korelassa Käkisalmessa
2. päivä
- tutustuminen Käkisalmen ympäristöön jatkuu Pyhäjärvellä
- lounas Munukassa Touvilan kartanon mailla
- yö Viipurissa
3. päivä
- ruokailu Pyöreä torni
- kiertoajelua ja tutustumista Viipurissa, Kauppahalli
- illalla paluu Suomeen (Home Sweet Home) Nuijamaan kautta
- lisäksi on yllätyskohde matkustajien toiveiden mukaan

Hinnat ja muut tiedot löytyvät oheisesta liitteestä (alla). Kannattaa huomata, että ryhmäviisumi 75 e on pakollinen kulu.

Ilmaise kiinnostuksesi mahdollisimman nopeasti ja kerro, montako henkilöä olisi teiltä lähdössä. Tämä viesti on lähetetty vain niille sukuseuran jäsenille, joiden sähköposti on tiedossamme. Varsinainen kirje lähetetään, mikäli Karjalaan vaikuttaa olevan tarpeeksi lähtijöitä.

Ilmoittautumiset Kirsti Kalaniemelle viimeistään 17.5.2013, kirsti.kalaniemi@gmail.com